Pàgines

dijous, 31 de gener del 2008

Carta oberta a Manolo (Pizarro)



Manolo (he llegit que el Sr. Manuel Pizarro vol que el diguin així):


Sento contradir-te, però vas treballar per fer-ne una Endesa que fos alemanya abans que catalana!.
El fet que no diguessis el que volies, no vol dir que no treballessis , o fessis treballar als teus, per aconseguir-ho.
Des del principi de l’OPA plantejada per Gas Natural, et vas llençar a la recerca d’un “caballero blanco”, que com en un llibre de caballeria alliberés a la "princesa Endesa del drac Gas Natural", que l’assetjava.

Negar-ho no és pas un mèrit, és un demèrit. I més per una persona com tu, que n'én fas ostentació de dir la veritat, donar la cara, ser clar i directe.
Però en tot cas, amagar-ho, em demostra que ets prou hàbil per mantenir oculta la teva agenda. Per això al sentir-te jugar amb les paraules per negar lo evident, em fas pensar en quina és l’agenda que ens ocultes ara?

Tots sabem que el Sr. Rafael Miranda, el teu fidel escuder, va ser qui va gestionar i oferir a E.ON el paper de “caballero blanco”. Dubto que ho fes a esquenes teves i sense el teu coneixement. Perquè, si fos així, la gent començaria a pensar que: "si no controlaves als teus subordinats en l’empresa que presidies, que no et passaria si arribessis al Govern d’Espanya?".

Manolo, veus com no te interessa continuar embolicant-te en aquesta “inexactitud”?. Recorda que es “pilla” abans a una persona que no diu la veritat que a una coixa .

Per últim, t’haig de reconèixer que durant el temps que vas presidir Fecsa-Endesa vas començar a invertir en Catalunya per aconseguir millorar la qualitat del subministrament elèctric que estava molt per sota d’estàndard assumibles.

Ara bé, observo que amb la teva habilitat dialèctica, estàs fent de la necessitat virtut. T'has oblidat, o no et vols recordar? que fins l’any 2004, amb la arribada als governs català i espanyol de les esquerres, i la seva actitud exigent, no es va produir el canvi de tendència. Oi que t'en enrecordes?. Ni una subestació del Pla Tramuntana, es va posar en marxa fins l'arribada dels socialistes a la direcció de les polítiques energètiques de Catalunya i Espanya.

Diguem-ho clar, el increment de les inversions, per millorar la qualitat del subministrament elèctric a Catalunya, no es va produir fins que el teu amic Jose Maria Aznar no va sortir del Govern.
Un amic amb qui, per cert, us vàreu quedar a les fosques, durant l’apagada del 27 de desembre del 2003 a la Vall d’Aran, on els dos estàveu de vacances nadalenques. No se si a casa teva. Aquesta, que em sembla que ja no tens, però que fas servir com a exemple del teu amor per aquesta terra.

Manolo: d'un mig teroles (ja et vaig dir que dos dels meus avis eren de Teròl i els primers anys en vaig criar al Baix Aragó) a un teroles sencer, deixa de fingir que et preocupa molt Catalunya. Els teus fets no t’acompanyen. Crec que seria millor que et concentressis en intentar defensar als teus amics, al seu partit i les teves idees.

Això ho podem acceptar, encara que no ho compartim. Però que ens prenguis per babaus, no.

Així que, salutacions cordials i fins una altre