Pàgines

dimecres, 28 de gener del 2009

El semàfor verd de Gerardo Diaz


Llegeixo a la Vanguardia d’avui que el Sr. Gerardo Diaz, president de la CEOE, assistirà al acte reivindicatiu del proper dia 10 de febrer que han convocat les organitzacions metal·lúrgiques catalanes.

Aquest mitja de comunicació li confereix un “semàfor verd” pel que suposa de normalització de les relacions de la CEOE amb el FOMENT. Potser sí que aquesta represa de relacions més cordials s’ho mereix.

Però hi ha dubte que em crema “la neurona”. La AEB (Associació Española de la Banca) ha deixat de formar part de la cúpula de la CEOE que presideix el Sr. Gerardo Diaz?

El dubte parteix del coneixement que l’acte convocat per la UPM (Unió Patronal Metal·lúrgica) cerca evitar que la actitud restrictiva de les entitats financeres en relació a la seva política creditícia acabi ofegant l’activitat de les seves empreses, expressant als governs la dimensió de les dificultats que tenen i reclamar-los un posicionament més bel·ligerant vers la banca.

No seria bo que a més d’acudir a l’acte d’una de les organitzacions de la CEOE, el Sr. Gerard Diaz portés una resposta positiva de la AEB?

Resposta en el sentit que:
- no només vetllaran per els seus interessos i per la solidesa del seu sector, sino de la econòmia espanyola.
- el fiançament que la societat, a traves dels governs, els hi ha ofert el faran arribar fins les empreses i les famílies.
- ho faran d’una forma més eficaç i responsable evitant que es tornin a alimentar el Leviatan de la especulació i afavorin la economia real i productiva.

Si aconsegueix aquesta resposta dels seus companys d’executiva, el Sr. Gerado Diaz segur que s’emporta tots els semàfors verds!!!!