Pàgines

dimarts, 26 de gener del 2010

Clandestins


Alguns polítics, encara que semblin adults, actuen com aquells nens petits, que en veure alguna cosa no els agrada o sentir por davant un perill imaginari amaguen el cap sota la sabana, amb la vana esperança que, en no veure-ho, desaparegui.

Entre altres coses, això és el que li ha passat a l'alcalde de Vic a compte de l'empadronament de les persones, que arriben al seu municipi sense haver complimentat tots els tràmits legals.

Ha actuat com si en no empadronar-les, desapareguessin! Doncs no, ni desapareixen i a més la situació es complica encara més.

Si la primera condició - encara que no l'única - per resoldre un problema és conèixer-lo, amb aquesta desencertada, il·legal i antisocial mesura l'únic que aconseguia era fer-les administrativament inexistents, clandestines, això sí al preu d’incapacitar-se per solucionar-lo.

Perquè la immigració a Vic ni ha arribat, ni està arribant ara. Ni previsiblement ho farà a partir d'ara, més aviat sembla que si alguna cosa ha de succeir és tot el contrari. Per això, en lloc d'embolicar-se amb el padró hauria hagut de donar-li continuïtat a la tasca del seu antecessor a l'Alcaldia, el també democratacristià Jacint Codina.

Una persona que va gestionar correctament la important arribada i inserció social d'una població immigrant atreta per l'oferta laboral de la comarca. I ho va fer amb habilitat, discreció i paciència, sense tanta insolvència jurídica i amb més humanisme cristià. Fent de Vic un model d'escola i ciutat integradora en relació al fet immigratori.

Ara que ha perdut el seu llençol protector, doncs el Govern l'ha informat que la llei aprovada en el seu moment pel PP (encara que no la vulguin reconèixer com seva) no li permetia fer el que volia, lluny de rectificar, i encoratjat per dirigents de CiU, ell continua gesticulant i sostenint el conflicte que ha creat artificialment.

Hauria de ser conscient que ha sotmès a tota la població de Vic a l'oprobi de ser injustament considerats com a xenòfobs, quan són tot el contrari. La majoria dels seus conciutadans no només han donat suport a les persones nouvingudes, sinó que han recolzat les reeixides polítiques públiques destinades a generar una convivència harmoniosa i sense grans estridències, per això obstinar a prosseguir la disputa jurídica, una altra equivocació addicional.

Assumir part dels plantejaments de la plataforma xenòfoba, tampoc resol el problema, un altre cop l'agreuja. Les tensions que es generen en els serveis públics sanitaris i socials, són el resultat de la dificultat per fer-los créixer al vertiginós ritme que ha crescut la seva demanda, però no és la responsabilitat dels nouvinguts, que dit sigui de pas i sent objectius són proporcionalment menys consumidors d'aquests serveis que els autòctons, perquè són una població més jove.

Tot aquest lamentable assumpte té un origen, intentar disputar uns vots als xenòfobs de PxC, però el que està aconseguint és donar-li més pista a les seves tesis.
Així doncs ¡millor que s'ho faci mirar!