"Més val prevenir, que curar". Aquesta és la doctrina acceptada i exigible davant de tot tipus de riscs i més si es tracta de salvar vides.
Això va ser el que va fer la Guàrdia Civil, fa cosa d'una setmana. Hi havia el perill que es cometés un sagnant atemptat a Barcelona o, com a mínim, tenia informació que podia haver-n'hi. Va dur a terme una actuació preventiva, partint d'aquesta informació i indicis, i va detenir catorze persones, evitant que pogués dur-se a terme.
Va actuar partint de les possibilitats que confereix l'Estat de Dret i dins d'ell. Van ser detinguts, acusat i posat a disposició la Justícia. I Ella, partint de la proves, va decidir alliberar a quatre de les persones detingudes i iniciar el processament de les altres deu.
Prevenció antiterrorista, basada en l'eficàcia policial i respecte a les regles del dret. Això és el que la ciutadania vol, necessita i valora. Això és el que ens dóna seguretat davant el risc.
Llavors, a què qüestionar el Conseller Joan Saura per dir que "més val prevenir que curar"?
Els responsables polítics van informar fins on sabien i devien. Tots entenem que en la lluita contra els que no respectin la vida no podem donar-los cap basa. En, depenen vides. S'ha d'informar, sí; per evitar l'alarma social, el temor i el terror, però radiar la lluita antiterrorista, no.
CiU, per boca de Felip Puig, va cometre un descomunal error. Utilitzar la lluita antiterrorista per a la confrontació política, sol beneficia als violents.
En atacar de forma frívola i irresponsable al Conseller Joan Saura, va trencar la seva pràctica habitual de donar suport incondicional a qui dirigeix els cossos de seguretat. Què i a qui defensava amb això? Als ciutadans segur que no.
Les eleccions no donen patent de cors per dir i fer aquestes barbaritats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada